Direct naar inhoud

Jury en presentatie

De juryleden en presentatrice

Leeshit 2019 wordt gepresenteerd door Lotte Vogel (theatermaker).
De jury bestaat uit Dennis Cup (Haerlems Bodem), Casper Nusselder (acteur, theater) en Mireille Geus (schrijver en schrijfcoach).

Juryvoorzitter Dennis Cup

Dennis Cup

Dennis Cup (1982) is de stuwende kracht achter het online mediaplatform Haerlems Bodem en heeft een passie voor het creëren van online media. Hij onderneemt, schrijft, fotografeert, regisseert video's en maakt content voor www.haerlemsbodem.nl. Daarnaast brengt hij wekelijks de leukste, gekste en bijzonderste uitgaanstips van Haarlem en omstreken. Dit jaar is Dennis de voorzitter van de Leeshit-jury. Hij is wederom benieuwd hoe de scholen de verhalen uit de boeken gaan neerzetten in een performance. "Vooral het show element, creativiteit en hoe alles met elkaar samenvalt vind ik belangrijk in de uitvoeringen."

Jurylid Mireille Geus

Mireille Geus

Mireille Geus is schrijver en schrijfcoach. Haar dertig jeugdboeken zijn goed ontvangen o.a met de Gouden Griffel voor het boek Big. Haar werk verscheen in negen landen waaronder De Verenigde Staten, Duitsland, Korea en Japan. In april komt haar tweede roman voor volwassenen uit bij uitgeverij Nieuw Amsterdam, het boek heet Madame Jeanette.

Jurylid Casper Nusselder

Casper Nusselder

Casper Nusselder(1989) studeerde in 2016 af aan de Atka in Amsterdam met een zelfgeschreven solo. Hij speelde o.a. bij Oostpool (Allemaal Mensen) en de Toneelmakerij (Mehmet de Veroveraar). Op televisie speelde Casper o.a. in Flikken Maastricht, Danny Lowinski en de telefilm Lost and Found. Ook speelde hij Ritz in de videolandserie Nieuwe Tijden. Naast acteren schrijft hij ook toneelteksten die zich kenmerken door hun eigen taal.

Lotte Vogel presenteert voor de zevende de keer de Leeshit

Lotte Vogel

Lotte Vogel is geboren en getogen in Haarlem maar woont nu in Amsterdam. Ze is actrice en theatermaker en speelt bij veel verschillende theatergezelschappen door heel het land. Dit jaar is ze te zien bij theatergroepen Het Houten Huis, Het Kleine Theater en Feikes Huis en speelt ze op de festivals Oerol, De Parade en Festival Over het IJ.
Lotte presenteert voor de zevende keer de Leeshitavond en doet dat met veel plezier. Het is elke keer weer zo verrassend waar de leerlingen mee komen. Heel mooi om de samenwerking en het spelplezier te zien op deze mooie avond!"


Gemeente HaarlemH de Vries boekenSKOB
  • Gemaakt door Desk.nl
  • © 2012 LeesHit