Direct naar inhoud

De boekenlijst van 2012 Verliefd!?

Will Grayson, will grayson - John Green & David Levithan

John Green en David Levithan schreven om en om de hoofdstukken voor dit boek. John Green blies leven in Will Grayson, een onzekere, charmante en slimme jongen. David Levithan schiep will grayson: melancholiek, homoseksueel maar de deur van de kast zit nog potdicht. De paden van de heteroseksuele Will en homoseksuele will - beiden op zoek naar liefde - kruisen elkaar op een bizarre locatie in Chicago. Vanaf dat moment raken hun levens in een stroomversnelling.

Liefde :-( - Thomas Brinx & Anja Kömmerling

Alles komt goed. Alles komt goed?
Leene heeft een rotsvast vertrouwen in de toekomst. Dat het goed komt tussen haar ouders, ook al blijkt haar vader een vriendin te hebben. Dat haar zus weer zichzelf wordt, ook al draagt ze alleen nog maar zwarte kleren en is ze constant bij de mysterieuze Dante. Kortom, dat alles weer wordt zoals het was.

Short cuts - Mette Finderup

Eén weekend, twintig jongeren verspreid over Denemarken. Kasper rukt zich eindelijk los van zijn computer en gaat de stad in. Daar ziet hij Amanda, die op de vlucht is voor haar gewelddadige vissersvriendje Nicklas, en besluit met haar mee te gaan. Uffe doet alsof hij op jongens valt om de opdringerige Pernille van zich af te kunnen schudden. Anne maakt het uit met Sebastiaan, maar voor ze beseft dat ze hem toch terug wil, heeft ze al een grote hoeveelheid pijnstillers geslikt. Sebastiaan zoent op zijn beurt in een dronken bui met Maja, de beste vriendin van Anne. En dan is er nog Julie, die 28 liefdesbrieven heeft geschreven, en deze per ongeluk op de post ziet gaan.

De zomer waarin alles veranderde - Jenny Han

Belly leeft van zomervakantie naar zomervakantie. Alles wat goed en magisch is, gebeurt tussen juni en augustus. De winter is slechts een periode waarin Belly de weken aftelt tot de volgende zomervakantie, omdat ze niet in het strandhuis, niet bij Susannah, en het allerbelangrijkste, niet bij Jeremiah en Conrad kan zijn. Deze jongens kent Belly al sinds haar allereerste zomervakantie. Het zijn haar surrogaatbroers, haar droomjongens. Dan is Belly bijna zestien en komt die ene prachtige en tegelijkertijd verschrikkelijke zomervakantie, waarin alles verandert en het eindelijk allemaal wordt zoals het altijd al had moeten zijn.

Fatale Liefde - Carry Slee

Liz heeft al twee jaar verkering met Djawad en wil graag met hem samenwonen. Maar Djawad loopt met een groot geheim rond waar Liz niets vanaf weet en reageert afwijzend. Amber wil na de modeacademie een hippe kledinglijn voor jongeren beginnen, samen met haar beste vriendin Liz. Als Amber dertigduizend euro van haar tante erft, lijkt hun droom werkelijkheid te worden. Amber kan haar geluk niet op als ze ook nog eens verliefd wordt op Leon. Leon heeft een flitsende carrière in de tv-wereld en overlaadt Amber met aandacht en cadeaus. Maar niets is wat het lijkt en Liz en Amber raken verzeild in een web vol leugens. Is de liefde van je leven wel te vertrouwen?

Je bent van mij - Hans Kuyper & Maren Stoffels

Je weet het misschien nog niet, maar je bent van mij!
Moira heeft geen flauw idee van wie ze de brieven krijgt, die eerst nog vlinderlicht en verliefd klinken, maar steeds beklemmender van toon worden. Ze hoopt dat ze van Nino komen. Maar schrijft hij zo mooi? En was hij in haar slaapkamer? Moira heeft het gevoel dat er een web om haar heen wordt geweven. Dan komt haar nieuwe buurjongen met een onverwachte aanwijzing die haar hele leven op z'n kop zet.

Eva, de vriendin van mijn vriend - Mario Demesmaker

Alex en zijn beste vriend David zijn gek op voetballen. Het is Davids grote droom om profvoetballer te worden. Maar zijn droom doet hem alles en iedereen vergeten, ook zijn kersverse vriendin Eva. Wanneer David Alex en Eva aan elkaar voorstelt, voelt Alex iets wat hij nog nooit gevoeld heeft. Is hij verliefd op Eva? Maar zij is de vriendin van zijn beste vriend! Alex schuift zijn gevoelens opzij. Na een poosje merkt hij echter dat David en Eva op vele vlakken van elkaar verschillen en dat hij zelf veel meer met haar gemeen heeft. Hij raakt helemaal in de knoop met zichzelf.

Gevaarlijke flirt - Simone Elkeles

Carlos Fuentes is een jongen van zeventien die alles uit het leven wil halen wat erin zit. In Mexico, waar hij twee jaar heeft gewoond, was hij lid van een street gang. Zijn moeder heeft geregeld dat hij weer terug is in Amerika, waar ook zijn broer Alex studeert. Carlos moet er naar school. Helemáál niet iets wat hij zelf in gedachten had. En erger nog: naar een programma voor probleemjongeren. En dan komt hij ook nog in huis te wonen in het gezin van een docent die van hem verwacht dat hij zich houdt aan de huisregels. Dan wordt hij verliefd op Kiara, de nogal brave dochter des huizes. Een meisje dat heel anders is dan alle meiden die hij tot nu toe heeft gekend. Ondanks de grote verschillen tussen Carlos en Kiara is de aantrekkingskracht tussen hen niet te missen. Maar is Carlos bereid haar veiligheid in gevaar te brengen in ruil voor het soort leven waarvan hij nooit heeft durven dromen?

Chatroom - Helen Vreeswijk

Floor en Marcia zijn dikke vriendinnen. Marcia heeft een internetvriendje en spoort Floor aan om ook haar gegevens op een site te zetten. Ze leert Floor hoe ze moet omgaan met chatten, met de webcam en met te persoonlijke vragen. Floor vindt het niet echt leuk, tot ze door een modellenbureau uitgenodigd wordt voor een fotoreportage. Ze kan het bureau ervan overtuigen dat Marcia ook de moeite is zodat ze dit avontuur samen kunnen beleven. Maar wat begint als een droom, eindigt in een nachtmerrie.

De geur van melisse - Per Nilsson

Als in een film trekken de gebeurtenissen van de afgelopen maanden aan hem voorbij. Bij elk voorwerp dat voor hem op tafel ligt, heeft hij herinneringen: buskaartje, grammaticaboek, briefkaart, plantje citroenmelisse, pakje condooms, een in elkaar gerold laken en een scheermesje. Iedere dag gaat hij met de bus naar school en op een dag ziet hij haar. Sindsdien kijkt hij naar haar uit. Als ze uitstapt, hangt er nog even een zweem van de geur van citroen, citroenmelisse ontdekt hij later. Na maanden spreekt ze hem onverwachts aan, en hij kan zijn geluk niet op.

Voor ik doodga - Jenny Downham

Wat zou jij doen als je nog maar een paar maanden te leven had?
De zestienjarige Tessa heeft leukemie en nog maar korte tijd te leven. En die tijd wil ze goed besteden. Dus maakt ze een lijst van tien dingen die ze absoluut nog wil doen voor ze doodgaat. Te beginnen met seks. En ze wil nog autorijden. En beroemd worden. En verliefd! Maar terwijl Tessa aan haar lijst werkt, verergert haar ziekte en komt haar einde dichterbij.


Gemeente HaarlemH de Vries boekenSKOB
  • Gemaakt door Desk.nl
  • © 2012 LeesHit